Helposti yritystoiminta käyntiin – Yrityslaina aloittavalle yritykselle

Yrityslaina auttaa yritystä kasvamaan, jos liikeidea on kunnossa. Moni hyvä yritysidea kaatuu alkuvaikeuksiin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yritys ei saa alussa riittävästi rahoitusta toiminnan käynnistämiseen. Tässä artikkelissa kerromme yrityslainasta aloittavan yrityksen tukena. Kerromme myös aloittavan yrityksen haasteista ja siitä, mistä lainaa voi saada ja millä ehdoin.yrityslaina

Aloittavan yrittäjän haasteet

Lainan saaminen voi olla aloittelevalle yrittäjälle vaikeaa, sillä uudella yrityksellä ei ole vielä taloudellisesta historiaa, joka yleensä auttaa lainan saamisessa. Todiste siitä, että yrityksellä on jonkinlaista liikevaihtoa, on ensiarvoisen tärkeää jotta yrittäjä voi osoittaa rahoittajalle kykynsä pyörittää toimivaa yritystä. Tämä onkin yleisin syy siihen, miksi perinteiset pankit kieltäytyvät rahoittamasta aloittavien yrittäjien toimintaa.

Jos yritystä perustavalla ei ole aiempaa yrittäjäkokemusta, kannattaa hyvään liiketoimintasuunnitelmaan panostaa riittävästi aikaa. Asiantuntija-apua on tärkeää hyödyntää, jotta suunnitelmat olisivat mahdollisimman realistiset ja vakuuttaisivat mahdolliset rahoittajat. Hyvä ja realistinen liiketoimintasuunnitelma viitoittaa tietä myös menestymiseen yrittäjänä tulevina vuosina.

Mistä yrityslainaa voi saada?

Perinteisesti yrityslainaa on haettu pankista, mutta viime vuosina myös netissä yrityslainoja myöntävien rahoituslaitosten määrä on lisääntynyt. Yhä useammin yrityslaina haetaankin nykyään netissä toimivista rahoituspalveluista. Siinä missä pankkilainan saaminen edellyttää aloittevalta yrittäjältä vakuuksia tai takuita, netissä haettavia lainoja voi yleensä saada ilman niitä. Netin rahoituspalvelut ovat helposti saatavilla ajasta ja paikasta riippumatta, ja hakemuksen voi täyttää mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Yrityslainan hakeminen netissä toimivasta lainapalvelusta on helppoa, sillä hakemuksen voi tehdä ajasta ja paikasta riippumatta. Myös tunnistautuminen ja mahdollisten hakemuksen liitteiden lähettäminen onnistuu näppärästi sähköisellä alustalla. Lainojen käsittelyajat ovat nopeimmillaan minuutteja, ja rahat voi saada yrityksen käyttöön jopa muutamassa tunnissa lainan hakemisesta.

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen lainan hakemista?

Ennen minkään lainan hakemista eri tuotteiden vertailu on ensisijaisen tärkeää. Markkinoilla on erilaisia tuotteita valtava määrä, ja yksittäisten lainojen vertailuun voi mennä tunteja aikaa. Käyttämällä lainavertailua lainanhakija voi yhdellä vilkaisulla vertailla haluamansa kokoisia lainoja haluamillaan lainaehdoilla. Vertailua käyttämällä hakija säästää aikaa ja selvää rahaa. Aloittelevan yrityksen kannalta on tärkeää myös tutustua lainaehtoihin ja laina-aikaan.