Remonttilaina asuntolainan yhteydessä – Hyödynnä mahdollisuudet

Oletko hankkimassa asuntoa, joka kuitenkin kaipaa remonttia? Mietitkö, miten rahoitat asunnon remontin? Tässä artikkelissa kerromme, missä tapauksissa remonttilainan voi yhdistää asuntolainaan, ja millaisia lainavaihtoehtoja yleensäkin on tarjolla.

Miten paljon remonttilainaa kannattaa ottaa?

Remonttilaina asuntolainan yhteydessä

Joitakin asuntoja markkinoidaan remontoijan unelmakohteina. Monet ihmiset pitävät siitä ajatuksesta, että he voivat remontoida asunnosta mieleisensä ja ennen kaikkea sellaisen, joka tuntuu kodilta. Remonttiin saa uppoamaan kymmeniä tuhansia euroja, mutta minkä arvoinen remontti on, onkin jo toinen asia.

Jos tavoitteenasi on joskus myydä asunto eteenpäin, kannattaa miettiä remontin vaikutuksia asunnon arvoon. Jos taas olet remontoimassa itsellesi kotia loppuiäksi, voit tehdä tehdä remontissa ratkaisuja ajattelematta mahdollista tulevaa ostajaa. Liian erikoiset remonttiratkaisut ovat yleensä kalliita ja saattavat myös vaikeuttaa asunnon myymistä eteenpäin tulevaisuudessa.

Tyypillisesti remonttilainat vaihtelevat muutamista tuhansista muutamiin kymmeniin tuhansiin euroihin. Yli sadan tuhannen euron remonttilainat yksityisillä ihmisillä ovat melko harvinaisia.

Mistä remonttilainaa voi saada?

Remonttilainaa voi saada asuntolainan yhteydessä esimerkiksi silloin, kun kyse on asunnon peruskorjauksesta. Tyypillinen esimerkki peruskorjauksesta on asunnon kosteissa tiloissa tehtävä vesieristysremontti tai putkiremontti. Myös laaja keittiöremontti voidaan tulkita asunnon peruskorjaukseksi, johon pankki voi myöntää vakuudellista asuntolainaa. Pelkkä kaappien ja koneiden uusiminen ei kuitenkaan vielä riitä, vaan peruskorjaus edellyttää aina myös rakenteiden, kuten vesiputkien, uusimista.

Kun edellä mainitut ehdot täyttyvät, voi remonttilainaa saada asuntolainan yhteydessä jopa 50 000 euroa, jos pankki arvioi lainanhakijan maksukyvyn riittäväksi. Jos ei ole kysymys peruskorjauksesta, remonttiin voi hakea toisenlaista lainaa, esimerkiksi vakuudetonta kulutusluottoa.

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen lainan hakemista?

Remonteilla on taipumus paisua projektin edetessä. Mahdollisuus lisälainan nostamiseen tai lisälainan saamiseen kannattaa siis ottaa huomioon jo lainaa haettaessa. Kaikkien lainojen kohdalla lisälainan saaminen ei nimittäin ole itsestäänselvyys, joten erilaisia lainavaihtoehtoja kannattaa vertailla huolellisesti jo etukäteen. Netissä toimii paljon lainavertailuja, joiden avulla eri kokoisten lainojen vertaaminen onnistuu nopeasti. Kilpailuttamalla lainan säästät paitsi aikaa myös selvää rahaa – ja sitähän remontoijalla ei ole koskaan liikaa.