Lainaa talon peruskorjaukseen

Onko asuntosi tulossa peruskorjausikään vai oletko ostamassa niin sanottua remontoijan unelmaa? Oletko miettinyt, millä peruskorjaus tai isompi remontti maksetaan? Sanomattakin on selvää, että eri vaihtoehdot on hyvä kilpailuttaa ja selvittää. Tämän helpottamiseksi olemme koonneet muutaman kätevän vinkin liittyen siihen, mistä kannattaa lähteä liikkeelle. Muistutuksena silti, että markkinoilla on myös olemassa vaihtoehtoja, joissa peruskorjaus voidaan rahoittaa tonttimyynnillä tai lisärakentamisella, mutta tässä jutussa keskitymme muihin vaihtoehtoihin, koska suurin osa lukijoista ei ole niin onnellisessa asemassa, että voisi rahoittaa peruskorjauksesi näillä tavoilla.Lainaa talon peruskorjaukseen

Pankkilaina

Perinteisin tapa saada lainaa peruskorjaukseen on marssia pankkiin ja pyytää lainaa peruskorjausta varten. Tässä tilanteessa on kuitenkin hyvä huomata, että pankki vaatii aina reaalivakuuksia, joka on yleensä remontoimasi talo, sekä jo olemassa olevia säästöjä vähintään 10 prosentin edestä lainapyyntösi summasta. Eli yksinkertaistettuna 100 000€ lainaa varten pitää säästössä olla 10 000 euroa. Tässä kannattaa silti tiedostaa, että pankin ovat kiristäneet ehtojaan finanssikriisin jälkeen ja vaadittava oman rahan osuus voi olla puhuttua 10 prosenttia huomattavasti suurempi. Perinteisten pankkien kanssa myös lainaneuvottelut ovat yleensä pidempiä ja lainaa ei saa heti kun sitä tarvitsee. Lisäksi, jos olet ostamassa aiemmin puhuttua remontoijan unelmaa, niin tulee sinun hyväksyä ensimmäisenä ostoksesi pankilla, jotta voit olla varma, että se käy reaalivakuudeksi.

Rahoituslaitos

Toisin kuin edellä puhutuilla perinteisillä pankeilla, rahoituslaitosten kanssa omavastuuta ei välttämättä ole, mutta tällöin lainan korko on tyypillisesti myös perinteistä pankkia korkeampi. Osa rahoituslaitoksista antaa lainaa myös ilman reaalivakuuksia, mutta tällöin summat ovat yleensä hiukan pienempiä, kuin mitä isompi peruskorjaus vaatii. Toisaalta jos korjauksessa on vain pihan uudelleen asfaltointi, niin muutaman tuhannen euron lainan voi saada jopa samana päivänä vain yhden viestin lähettämällä. Rahoituslaitoksen joustavuuden vuoksi yllättävät peruskorjaustarpeet onkin ketterää hoitaa rahoituslaitoksen kanssa, varsinkin kun omia säästöjä tai vakuuksia ei tarvitse miettiä jo tilanteen ollessa päällä. Myös kulutusluottoa kannattaa harkita, jos remontin aikataulu on pidempi ja rahaa tarvitaan osissa pitkällä aikavälillä.

Kilpailutus

Rahoituslaitokset ja pankit kannattaa aina kilpailuttaa, ja tähän löytyy mm. internetistä hyviä palveluntarjoajia, jotka tekevät homman puolestasi, kunhan annat vain tarvittavan lainan suuruuden ja hiukan perustietoja projektistasi. Muista myös miettiä etukäteen tarvittava lainan määrä, ettet maksa turhaan korkoja ylimääräisestä lainasta, jos et ole ottanut kulutusluottoa.