Kenelle lainojen yhdistäminen sopii?

Onko sinulla luottokorttivelkaa? Oletko ottanut pikavippejä arjen menoihin ja laskujen maksamiseen? Tai oletko rahoittanut remonttia joustoluotolla? Tuntuuko siltä, että lainoja kertyy lainojen päälle?

lainojen yhdistäminen

Monesti lainan ottamista ei voi välttää, vaan se tulee tarpeeseen. Elämäntilanteessa voi tapahtua muutoksia, jotka vaativat nopeasti rahaa käyttöön. Tarve voi olla myös harkittu, mutta mahdoton rahoittaa ilman lainaa. Mutta kun lainoja kertyy ajan myötä useita, voi niiden maksuissa olla vaikea pysyä perässä. Etenkin heidän, joille korkeakorkoisia pienlainoja on kertynyt maksettavaksi useita, kannattaa harkita luottojensa yhdistämistä. Näin voi välttää yksittäisten lainojen huomattavan korkeat korot, mutta myös lainanhoitokulut pienenevät, kun laskutuslisiä ei tarvitse maksaa erikseen jokaisesta eri lainasta. Näin kuukausittaiset maksut pienenevät ja rahaa jää käytettäväksi enemmän muuhun elämiseen.

Yhdiselylainakin kannattaa kilpailuttaa

Yhdistelylainan avulla voi maksaa eri rahalaitosten useat pienemmät pikavipit ja muut lainat pois. Lyhennettäväksi jää tuolloin vain yksi laina yhdellä korolla ja yhdellä selkeällä kuukausittaisella lyhennyksellä. Lainojen yhdistämistä mietittäessä kannattaa miettiä tarkkaan, mistä yhdistelylainan ottaa. Eri rahoituslaitosten lainatuotteita kannattaa vertailla toisiinsa. Kuten muissakin lainoissa, myös näissä on suuria eroja. Koroissa on nykyisestä kilpailutilanteesta huolimatta edelleen isojakin eroja. Kulutusluotot voi yhdistää ja kilpailuttaa kätevästi ja helposti netissä. Lainaa ja hakijaa koskevat tiedot täytetään lomakkeeseen. Kuten muidenkin lainojen kohdalla, hakija voi käyttää laskuria ja valita haluttavan lainan summan sekä kuukausimaksun, johon on valmis sitoutumaan. Näiden tietojen perusteella hakija saa usean eri luotonmyöntäjän tarjoukset. Näistä voi sitten vertailla itselle tärkeitä lainaehtoja ja muita tietoja ja löytää juuri itselleen sopivan lainan.

Kenelle yhdistelylaina sopii?

Lainojen yhdistäminen on asia, jota kannattaa harkita aina, jos erikorkoisia ja eri maksupäivällä olevia lainoja on jo kertynyt useampia. Tuolloin kannattaa kilpailuttaa eri yhdistelylainat ja katsoa, pääsisikö yhdellä lainalla helpommalla ja pienemmällä kuukausimaksulla. Lainojen vertailu kun ei kuitenkaan maksa mitään eikä sido mihinkään. Kaikki lainaa ottaneet varmasti säästävät mielellään sen kustannuksissa ja yhdistämällä lainat käyttöön voi jäädä jopa satoja euroja enemmän rahaa kuukaudessa. Yhdistelylainaakaan ei kannata ottaa enempää kuin eri lainojen kuittaamiseen tarvitaan, vaan olla tarkkana sekä kokonaissummassa, että takaisinmaksuajassa.