Autolaina autoliikkeestä

Autolaina autoliikkeestäJos olet ajatellut uuden tai käytetyn auton hankintaa, ensimmäisenä kysymyksenä on luonnollisesti se, minkälaisen auton haluat ostaa. Tähän vaikuttavia tekijöitä ovat erityisesti auton ominaisuudet, automalli ja automerkki, sekä näiden muodostama auton hinta. Toisena tärkeimpänä yksittäisenä seikkana on auton rahoitus.

Suomessa autolaina on mahdollista hakea monella eri tavalla, kuten pankista, muun rahoituspalvelun kautta tai suoraan autoliikkeestä. Lähes jokainen autokauppa tarjoaa autolainaa uusille ja vanhoille asiakkailleen uuden auton ostoa varten. Autokaupat ovatkin nykyään rahoituspalvelua tarjoavia yrityksiä siinä missä esimerkiksi pankit ja muut rahoitusyhtiötkin. Jos autoliikettä ja pankkia verrataan autolainan tarjoajana, eroja on monia.

Autolaina tulee aina rahoitusyhtiöltä

Ensinnäkin autoliike ei itse myönnä lainaa, vaan autoliike toimii velkasitoumuksissa vain välikätenä. Rahat tulevat siis kuitenkin joko suurilta pankeilta tai pienemmiltä rahoitusyhtiöiltä, sillä autoliikkeellä ei ole tähän vaadittavaa kassareserviä. Riippumatta siis otatko lainan pankilta vai autoliikkeestä, autolainan myöntää loppukädessä aina rahoitusyhtiö.

Toisena tärkeänä seikkana on hyvä huomata, että pankista otettu autolaina ei ole yleensä suoraan sidottu tiettyyn autoon, vaan laina annetaan kokonaisarvioinnin pohjalta tiettyyn auton hintaluokkaan. Voit siis viime hetkellä vaihtaa haluamaasi autoa, jos se on samaa hintaluokkaa. Poikkeuksena tähän ovat sellaiset pankkien ja rahoitusyhtiöiden myöntämät vakuudelliset autolainat, joissa lainan vakuutena on uuden auton arvo.

Autoliikkeiden autolainat ovat usein vakuudellisia

Autoliikkeiden autolainat ovat yleensä tällaisia vakuudellisia autolainoja, joissa uuden auton arvo toimii vakuutena. Myös vaihtoauton arvo voidaan joskus laittaa vakuudeksi uudelle autolainalle, jos nykyisessäkin autossa riittää vielä käyttövuosia. Autoliikkeen autolaina on poikkeuksetta sidottu vain tiettyyn autoon. Kun marssit autoliikkeeseen sisään, sinulle annetaan auton valinnan jälkeen lainatarjous juuri kyseiselle autolle.

Autoliikkeestä lainaa voi saada lisäksi myös niin, että auto siirtyy osamaksua vastaan omaan käyttöön. Osamaksullinen auton hankinta on nykyään suosittu tapa rahoittaa oma autoilu. Lisäksi myös auton vuokraus leasing-sopimuksella kuuluu varsinkin yrityksen autojen rahoitusrakenteeseen.

Valitsit sitten autolainan pankista tai autoliikkeestä, on järkevää kilpailuttaa autolainat etukäteen. Kun tiedät suunnilleen, minkä hintaluokan autoa olet hankkimassa, autolainan suuripiirteinen laskeminen onnistuu monien pankkien sivuilta löytyvillä laskureilla.